Dele Til Trick Løbehjul

Husk hvis ikke du har set vores guide til valg af trick løbehjul anbefaler vi du læser det først.
Ethvert trick løbehjul skal med tiden have skiftet nogle af slid delene. Vi kalder de tilbehør til trick løbehjul. Ofte giver slidtagen sig udslag i at løbehjulet kører dårligere. I denne artikel kigger vi på disse dele af løbehjulet, og kommer med forslag til hvordan du let udbedrer/skifter delene:

- Hjul / Lejer
- Griptape
- Forgaffel
- Håndtag

...som du iøvrigt kan finde lige her

Nye Hjul / Lejer til Trick løbehjulet

Har du købt et begynder trick løbehjul, vil der komme et tidspunkt hvor din søn / datter klager over hjulet bumper, "klikker" eller larmer.

Hjul der bumper
En normal årsag til at hjulet bumper er det man på engelsk kalder for "Flat Spots". Det fremkommer, hvis man laver BREMSE SPOR på løbehjulet (det må man ikke!!). Så rives/slides der flade stykker af hjulet (som en gulerod mod et rivejern). Når hjulet ikke er rundt mere, begynder det at føles somom det er blevet fladt (altså som en cykel uden luft). Det er irriterende at køre med.

Hvis du vil tjekke om årsagen til dine hjul bumper er disse flat spots - så hold hjulet op og kør det rundt. Kan du se flade stykker - er den god nok. Disse kan frem komme efter kort eller længere tids brug. Husk at fortæl dit barn at de ikke må lave bremsespor. 

Løsning: Vi har billig hjul i plast (2 for under 80 kr). Men ellers kan du købe nogen som er hårdere i gummiet + de har ofte aluminums kerne som stabilserer hjulet + det ser sejt ud.

OBS: Tjek størrelsen på hjulet. (100 mm eller 110 mm) ??

Husk at altid at tjek hvilken størrelse hjul du skal købe. Langt de fleste trick løbehjul har 100mm hjul (= 10 cm i diameter). Når du måler, skal du være opmærksom på at når de slidt er de måske nu kun 9 cm i diameter.

Men det kan så sagtens være du har et med 110mm hjul.

Har du et løbehjul med 110 mm hjul, kan du sagtens montere 100mm hjul  Men du kan ikke sætte 110mm på et løbehjul som kun har en forgaffel med plads til 100mm. 

Vi beskrev ovenfor, at et hjul også kan KLIKKE. En lyd som ikke skal være der. Har lyden været der fra starten af da du købte løbehjulet - så tag straks fat i forhandleren du købte det af. Lyden skal ikke være der. Den stammer OFTEST fra kuglelejet. Det skal skiftes - se her.

Men lyden kan også opstå når du har kørt et stykke tid. Her dækkes ombytningen ikke af garantien - men derimod skal du selv skifte lejerne. Vi har flere typer kuglelejer. Det som adskiller dem er hvor godt de er forsejlet (beskyttet mod skidt og snavs) og hvor godt de ruller. Her kigger du efter ABEC-tallet som ofte er 7 eller 9. Jo større tal jo bedre. Den eneste producent som ikke oplyser ABEC-tal er District. Men her kan vi klart stå inde for deres høje standard :-)

Er du ny i verden af trick løbehjul? Så skal de læse vores guide til trick løbehjul for nybegyndere og børn.

Skal du have nogle kuglelejer som er lukkede og holder godt - så kan du med fordel købe disse Enuff kuglelejer:

Besluttede du dig for at købe et HELT nyt hjul i stedet for selv at skifte lejerne - så tjek lige følgende:

OBS: Husk at tjek om hjulet sælges MED eller uden Kugleleje.

Det første hjul er MED leje det næste UDEN leje! Man kan let se forskellen i at midterhullet er langt STØRRE på det UDEN leje. Her kan du spare penge ved selv at sætte lejer i, og få præcis de lejer som er BEDST !

Blazer PRO 110 XT Core SORT GRØN SØLVBlazer PRO ALU Core - 1 STK.

 

Se vores udvalg af hjul til trick løbehjul


Griptape Til Trick løbehjulet

Griptape er det sandpapir som sidder fast på decket (altså der hvor man står). Her kan du let købe nyt og sætte på så det forskønner løbehjulet. Der findes griptape i mange farver

Læg mærke til om du køber griptape som er skåret til - eller det er STORE stykker. De store stykker skal du selv skære til. Men tilgengæld har du til flere gange.

Find griptapen her

 

Forgaffel eller FORK

Forgaffel eller FORK som den hedder på engelsk - er den som holder hjulet. Der kan være flere årsager til du skal have skiftet denne. Den primære er fordi den du har er knækket. Den sekundære er fordi du ønsker et ny SEJ forgaffel. Den forgaffel som er mest populær i øjeblikket er en Lucky SMX forgaffel - se den her:

Lucky SMX Forgaffel Fork

Håndtag eller GRIPS

Kører man meget på trick løbehjulet, er håndtagene et af de områder som tit bliver slidte. Ungerne får ofte også ondt i hænderne og måske vabler hvis de kører meget med HÅRDE håndtag. Netop derfor er ODI håndtagene blevet så utrolig populære. De er nemlig både dejlig bløde at holde på (fordi de har små tætsiddende riller) og så har de HÅRDE ender (bar ends) som beskytter når løbehjulet smides / falder.

Du kan opleve at dine ODI håndtag ikke passer til din bar (styr). Her kan du blive nød til at skære dem til med en kniv. Det er ganske normalt. Men du opnår et lige så fint resultat alligevel.


Der findes mange flere reservedele på et trick løbehjul end det som er nævnt i denne artikel. Men skulle du have spørgsmål så ring endelig.

Du kan med fordel se vores fulde guide til trick løbehjul.


Mest solgte

Producenter