Løbehjul  76 varer

Guide:

Læs om valg af løbehjul (tryk her)

Underkategorier

 • Trehjulet løbehjul

  Køb Trehjulet løbehjul og kombiner løbehjulet med skateboardet. Vi forhandler disse fede fliker løbehjul og Trikke som er enormt udbredte i USA. Børne løbehjul har 3 hjul er sjov underholdning. Vi sælger også Puky løbehjul og Apollo løbehjul med 3 hjul som har lysende hjul og GLOBBER. Dem finder du nedenfor på denne liste. Vores Fliker og Trikke løbehjul er sjov motions underholdning for voksne. De er i høj kvalitet - og giver dig masser af motion og sjov leg. Husk på at leg er tilladt i alle aldre.

 • Løbehjul med store hjul

  Løbehjul med store hjul anvendes til transport fra A til B. Vi ser dem i stigende grad i byerne, hvor voksne bruger dem - fordi de er praktiske mellem BUS / TOG og arbejde. De er lette at folde sammen og bære over skulderen i en bæresele. 

  Styret kan højdejusteres så du rammer den mest behagelige højde for dig. Vi siger som tommelfinger regel, at et løbehjul højde mæssigt skal være mellem navle og brystkasse når du ruller. Er man voksne med lange arme, kan styret være lavere.

  Apollo phantom løbehjulet og RASK 200 mm er de mærker vi varmt anbefaler - fordi de har nogle fine specifikationer sammenlignet med andre på markedet.

  Feks har de gummi håndtag. Det gør du holder godt fast i styret - selv hvis det er lidt vådt. Her har andre løbehjulet den gene, at de har skum håndtag - som smuldrer over tid + føles våde at køre med hvis de blot får lidt vand.

  Vi sælger også de store "løbecykler til voksne". Dvs. cykler uden pedaler, altså cykelstel, med STORE hjul. De benyttes i høj grad af voksne professionelt. Feks på plejehjem, sygehuse og lufthavne. 

  Udover løbehjul finder du også mange andre kategorier hos Legehjulet. Eksempelvis dukkevogne og trækvogne til børn

 • Trick Løbehjul

  Vi er eksperter i Trick løbehjul. Sælger flere tusinde hvert år. Det er mærker som Rask, Raven, Nils Extreme, Apollo, Spartan, Streetsurfing, Black Dragon mm. Vi har fyldt med gode Tilbud. Alt på Lager. Kort sagt: Over 95.000 danske kunder kan ikke tage fejl.

   

  Trick løbehjul til Begyndere, Erfarne eller Øvede

  Lad os starte med at kigge på først nævnte.

  Hvad koster et trick løbehjul ?

  Du kan købe trick løbehjul i mange prisklasser. Vi har junior trick løbehjul fra 449 kr - men vi har også PRO trick løbehjul op til 1749 kr. Den helt store forskel mellem dem, er hvor holdbart du ønsker det? Skal løbehjulet kunne klare lidt småhop i indkørslen eller skal det kunne modstå mange timers rampekørsel hver uge? Det stiller forskellige krav til de specifikationer løbehjulet er bygget på / af.

    

  Hvilke Trick Løbehjul skal jeg vælge til begyndere

  Trick Løbehjul til begyndere. Vælg altid RASK, Raven og NILS og som er konstrueret til begyndere - hvis du som far og mor er lidt i tvivl om de overhovedet vil stå på løbehjulet. Det er løbehjul som er utrolig gode til prisen. Det kunne også være My Hood, som er yderst solidt og mega cool. Derudover kan du selvfølgelig købe Spartan, trick løbehjul som har stærkere hjul med alu kerne og lidt større hjul (110 mm) som gør det også har lettere ved at rulle hvis man vil køre meget på det feks til og fra skole. 

  Du kan også med fordel se vore sortiment af løbehjul med store hjul, som også er gode for begyndere. 

   

  Hvilke Trick Løbehjul skal man vælge til de erfarne Trick løbere

  De mere erfarne anbefaler vi RASK PRO, Insane2, Apollo Genesis og NILS EXTREME. Alle mærker af høj kvalitet, som har ALU kerne hjul som giver en længere holdbarhed - og udstyrede med kvalitets kuglelejer med højt ABEC tal, har kompression systemer så du klarer ramperne og endelig har BOX deck så du ikke slår dine skinneben.

  Forskellen på de enkelte trick løbehjul ?

  I nedenstående tabel, kan du let få overblikket på tværs af modelle af trick løbehjul.

  Som du kan se er forskellen mellem den billigste Raven slick og et RASK A+, primært, at det dyre har HIC kompression dvs det indbygget stødabsorbering. Det dyre har derudover ALU kerne i hjulene som også er større som man får mere fart på + det har BOX deck så man ikke slår sine skinneben.
  Så jagter du et trick løbehjul som kan det hele - så er det RASK A+.

  Hvor højt (CM) skal et trick løbehjul være?

  Man kan IKKE lave en tabel over dette - men her kommer den ULTIMATIVE guide SÅ DU RAMMER PLET.

  Højden på trick løbehjul afspejler hvad vi vil bruge det til. De børn der BÅDE bruger det til kørsel og tricks skal have en højde som ligger mellem navle og brystkassen. Vil du derimod KUN bruge det til rampe kørsel - skal det være mellem hoften og navlen.

  Det er nemlig sådan, at når man laver tricks - er det ofte rarest at man kan bøje sig ind over løbehjulet. Hermed får du en langt bedre mulighed for at udføre de gode trics.

  Derimod, er det irriterende at skulle bøje sig - hvis man gerne vil køre til og fra skole. Så i denne situation skal det være HØJERE.

  Derfor lyder det korte råd:

  Mest til tricks: Tættest på hoften

  Mest til transport: Tættest på navlen.

   

  HUSK beskyttelsesudstyr 

  Vi vil godt slå på tromme for du husker at købe beskyttelsesudstyr. Dette gælder også vores trick kategorier som vores skateboards eksempelvis.

  Selv hvis barnet står godt, kan det falde. Det er Hjelm, tandbeskyttere og beskyttelsesudstyr. Vi har det hele. Men det kan også være selve wirelåsen fra ABUS som let spænder dit løbehjul fast så det ikke bliver stjålet i skolen.

   

  Professionel rådgivning ALTID

  Vi er klar med professionel rådgivning - bare ring 30293634! Eller send os en mail på info@legehjulet.dk

Viser 1 - 76 af 76
Viser 1 - 76 af 76
Løbehjul

Vi er eksperter i løbehjul. Vi ved man sagtens kan blive lidt forvirret over hvad man skal købe af løbehjul til sit barn - derfor har vi skrevet denne lille hjælpe tekst.

Hvad er vores forudsætninger så ?

Vi har solgt løbehjul i over 10 år. Vi ELSKER HJUL (deraf vores navn LEGE HJULET).

Vi importerer selv løbehjul fra hele verden og distribuerer dem i Danmark.

Det vi sælger et noget vi kan stå inde for. 

Du er altid velkommen til at kontakte os, såfremt du er i tvivl om hvilken du skal vælge. Du kan også læse med her, hvor vi kort ridser forskellene op.


Hvad er forskellen på Trick Løbehjul og Transport løbehjul?

Er du lidt i tvivl om du skal vælge et transport løbehjul eller et trick løbehjul?

Det kan vi svare på ganske kort: Tænker du dit barn har lyst til at lave tricks?

Et trick kan være køre ud over kantstene? Køre på den nærmeste skaterbane ?
...så skal du helt sikkert kigge efter trick løbehjul

Hvilket løbehjul er bedst for dig? Se vores løbehjul guide

Er det derimod et ønske om at køre langt. Fra A til B. Så er det mere et transport løbehjul du skal vælge.

Indenfor Trick løbehjul, kan du så igen vælge mellem om det er et begynder løbehjul eller et "pro løbehjul" du jagt. Forskellen ligger i styrken på løbehjulet / holdbarheden. Pro løbehjulene koster mere. Det gør det ofte fordi de feks er med kompression system - en mekanisme som gør at headsæt kuglelejet som styret / baren drejer omkring skånes - og dermed ikke går i stykker så let.

Taler vi transport løbehjul. Så kan man her også skelne mellem om det er et løbehjul skal "bæres" og have med i bus/bil (så det skal klappes sammen hele tiden) eller det "bare" skal bruges til kørsel fra A til B. Man kan nemlig få transport løbehjulene i to vægt klasser. Det som adskiller dem er om de er med suspension dvs stødabsorbering. Er de med suspension, sidder der en stor fjeder på undersiden af løbehjul eller i forgaflen. Med suspensionen får du en dejlig behagelige kørsel. Men det gør løbehjulet tungere. (blot til info).

Hvor højt skal løbehjulet være?

Der er to faktorer som har indflydelse på hvilken højde løbehjul du skal vælge.

a) alder på barnet

b) formål


De yngre børn (6-10 år) vil typisk lave blandet kørsel på løbehjulet (hvorfor man her vælger transport løbehjul). Her skal højden være mellem navle og brystkasse. Undtagelsen er dog, hvis de KUN bruger løbehjulet på ramper. Her søger man helst en højde som er mellem hofte og navle.

NOTE: Er det en transport løbehjul du vælger - kan du justere styret i højden og herved tilpasse det til barnet.

Formål, hænger sammen med at ren transport på løbehjul, dvs kørsel, her er det mest behageligt at løbehjulet er tilpas højt - så man ikke skal bøje sig. Også her vil og skal højden være mellem navle og bryst - med mindre det er voksne som har lange arme - så kan styrhøjden godt komme ned mellem hofte og navle.

 

Hvad betyder ABEC tallet?

ABEC afspejler hvor godt et kugleleje der sidder i hjulene. Jo højere tal jo bedre. De fleste løbehjul ligger på 5, 7 og 9. I relation til ABEC tallet, kan du altid se om kuglelejet er "forseglet" med en gummiring (så det f.eks er rødt/sort/grønt). Det er et godt tegn hvis det er - så holder det længere. Er et kugleleje defekt kan du også se det - for så er der faldet kugler ud af lejet.

 

Hvor meget skal løbehjulet samles ?

Du kan sagtens finde ud af at samle dit løbehjul. Transport løbehjulet er altid samlet. Her skal du blot folde det ud og køre. Trick løbehjulet, skal du blot skrue BAREN (styret) på med de 3/4 clamp skruer. Der medfølger altid umbraco nøgler til at gøre det. Sørg for at spænd hver skrue på skift, og begynd forfra når du har spændt den sidste - herved sikrer du det hele er korrekt fastspændt.

 

Hvordan Kan man skifte hjulene hvis de larmer ?

Når hjulene begynder at larme - er fordi der er skidt i kuglelejerne / eller vand som herved danner rust. Det starter med en lyd - og på et tidspunkt kan du opleve at hjulet ikke vil køre - eller det begynder at køre skævt. Så er der sket det, at en af kuglerne er gået i stykker i kuglelejet, så det nu drejer skævt. Ja, du kan sagtens både skifte hele hjulet eller blot kuglelejet. Vil du skifte kuglelejet - sidder det som en 5´er trykket ind i hver side af hjulet. Du skal således blot trykke det modsatte kugleleje ud med en skrue trækker - og sætte et nyt ind. BUM, så er du kørende igen. Vores råd er altid: Når der er optræk til vand / regn / fugt / vejsalt - hold løbehjulet indenfor. Det er en dræber. Men jo selvfølgelig kan du sagtens køre - bare det ikke ALTID står UDE når det plask regner - det har det ikke godt af - det har din cykel heller ikke.