Undgå at blive snydt i julehandelen af udenlandske web butikker


Hvert år bliver tusinder af danskere snydt når de handler på nettet. Ikke ALTID bevidst, men blot fordi vi ELSKER at gøre en god handel.

Læs med, hvordan du let undgår at blive endnu en i rækken. Vi sælger mange løbehjul, derfor har vi denne artikel sat ekstra på fokus på hvor du kan blive snydt i denne sammenhæng.

 

Hvad bliver man snydt med?

Læs med under billedet....

 

Farlig kemi

Når du handler varer UDENFOR EU er der f.eks slet ikke de samme krav til indholdsstoffer i legetøjet. Det betyder, at virksomheder ikke bliver kontaktet af lokale myndigheder, løbende og ajourført med hvilke varer de skal fjerne fordi de f.eks har for høje grænseværdier af farligt kemi.

Noget som vi i Danmark er verdens mestre i – og har utrolig skrappe krav til skal være i orden – så vi alle ikke går hen og bliver syge. Specielt vores børn er udsatte, da de er i voksealderen, og ekstra sårbare – derfor er dette et område vi skal tage ganske alvorligt.

 

Et andet område er selve produktet.


Produktet er ikke som det ser ud til.

Løbehjul lavet af sølvpapir

Men vi bliver også snydt af ”almindelige” gode tilbud. Vi ser et billede af et flot løbehjul – som koster det halve af hvad vi kan finde andre steder. Vi tænker straks – wow der var jeg heldig. Tænk at jeg lige fandt dette gode tilbud – det er min lykke dag.

STOP: Her skal du lige huske at tænke, hmm kan det nu også passe?

Hvad er det mon lavet af?

Løbehjul kan enten være for lette (dvs. materiale valget er flere steder erstattet af plastik så det bliver let) – eller de kan være for tunge – f.eks trick løbehjul, hvor hele løbehjulet kan være lavet af stål – det gør det MEGA tungt.

Både stål og plastik er meget billigere end f.eks aluminium. Det gør det løbehjulet langt billigere. Men du får også en ”dårligere produkt” som går i stykker efter kort tid.

Men andre dele af feks løbehjulet kan være gjort billigere for at spare penge:

Det kan være hjulene på løbehjulet, som er lavet af plastik fremfor gummi. Noget vi ser ofte. Specielt på trick løbehjul som koster under 400 kr.

Et plastik hjul har den uheldige egenskab, at det ikke har noget vejgreb. Dvs. du glider meget rundt på det – specielt hvis asfalten er våd. Derudover bliver det slidt enormt hurtigt. Ofte i store flager som falder af. Så kan du hurtigt opleve at hjulet bumper eller der opstår flatspots.

 

Returret og reklamation meget anderledes

Skulle du være heldig at undgå de nævnte faldgruber – kan du sagtens være uheldig at produktet har en fejl – så du skal lave en reklamation. Her vil du udenfor Danmark generelt stå dårligere. Mange af de udenlandske webbutikker, yder slet ikke den samme fine service som du kan opleve i Danmark.

Skal du returnere en pakke til bare Tyskland – koster det hurtigt 3-400 kr for et løbehjul. Og mange af butikkerne vil ikke dække denne omkostning for dig. Så dit gode køb kan hurtigt blive forvandlet til et – øv, nå så må jeg beholde det – og forsøge at sælge det til en anden.

En trist oplevelse som du helt undgår når du handler i Danmark.

Ikke fordi jeg skal tale de danske webshops OP, men her i Danmark – er vi underlagt krav for at behandle retur ret og reklamationer på en helt speciel måde – til gavn for dig som forbruger. Derfor er du ekstra godt beskyttet.

 

Leveringstider

Et område som kan være ganske afgørende når du skal handle. Specielt jo tættere du kommer på jul. Her i Danmark, kan de fleste butikker sende og levere indenfor få dage. Men kommer din vare fra Kina skal du forvente der går 4 uger.

Det er derfor her også ekstra vigtigt du kender "afsenderen" af pakken. Er det feks på Amazon - hvor det er Amazon selv der sender eller kommer det sendt fra Kina.

Er du i tvivl - så spørg, eller find et andet sted at handle. Der er intet mere trist end en pakke som kommer efter jul.

 

Synlige tegn på det er en udenlandsk webshop – selvom den ser dansk ud:

-      Er domænet .dk ? Er det f.eks et .com kan der være tale om et internationalt firma som er i mange lande.

-      Læs ”om firmaet”. Hvordan er sproget? Er det flydende dansk? Eller fornemmer du det er lidt dårligt formuleret med mange sprog brølere – så stop.

-      CVR nr (står ofte i bunden af siden). Nummeret kan du søge op på proff.dk eller cvr.dk og se mere info på firmaet. Er der ikke CVR nr. så du kan finde firmaet – ville jeg stoppe.

-      Adresse, er det en dansk adresse? Vær ekstra opmærksom på om det er en postbox adresse – eller der er fysisk butik / lager. Er der ikke nogen adresse – ville jeg også stoppe.

-      Telefon nr. Er det en dansk nummer ? Kan man ringe til dem? Hvis ja, gør det og tjek.

-      Trustpilot.dk – slå firmaet op. Hvad skriver andre kunder om dem. Score er fra 0-5. Er deres score +4,5 skal du ikke bekymre dig. Du kan også læse de første 20-30 anmeldelser igennem – er kunderne er glade, så kør løs.

-      E-mærket butik ? Har de e-mærket står du bedre. Her har du juridiske gode kort på hånden såfremt der er noget galt – selv på udenlandske butikker som har købt mærket. Men tjek her om du kan finde butikken på selve e-mærkets hjemmeside – snyde firmaer lægger nemlig mærket på uden at være godkendte – tjek her: https://www.emaerket.dk/webshops

Emails: Din pakke er klar til afhentning

Juletiden er også højtid for falske emails, hvor du modtager masser af email på vegne af PostNord og GLS - hvor du skal gøre noget for at få udleveret din pakke. Vi kan lige så godt sige herfra - det skal du ikke. INGEN dansk webshop ville sende en pakke og bagefter kræve du skal betale ekstra eller trykke og indtaste ekstra oplysninger - for du kan få udleveret din pakke.

Et godt råd er, hold styr på hvorfra du har bestilt pakker. Så bliver du ikke narret. Det kan i det hele taget også være en god ide at have dette overblik, hvis du pludselig har bestilt mange pakker - og om du har fået dem alle?

 

E-mærket SAFE shopping

Vil du have endnu et værktøj til at navigere udenfor usikre udenlanske webshops - kan vi anbefale du henter e-mærkets værktøj som viser hvilke hjemmesider du kan stole på - se her: https://www.emaerket.dk/sikkershopping

 

 

 


Mest solgte

Producenter

Leverandører

    Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort