PUKY Løbecykel konkurrenter er DYGTIGE

Er du på jagt efter en løbecykel til jeres søn, datter eller barnebarn? Så behøver du ikke nødvendigvis kigge efter en PUKY cykel – for der findes faktisk masser af LIGE SÅ holdbare og innovative alternativer – og måske bedre eller billigere.

Nu har vi (læses: Legehjulet.dk) solgt løbecykler gennem flere år, og endda rigtig MANGE af dem. Vi ved, hvad der skal kigges på for at vurdere om man har fat i en god eller dårlig løbecykel. Med afsæt heri, føler vi os godt rustet til at kunne give dig en kort indføring i hvad der findes af cykler, fremhæve deres fordele og ulemper – for at kunne give dig en bedre ide om hvad du skal købe.


PUKY er den kendte

Det er uden tvivl PUKY cyklen som der sælges flest af i Danmark. Det er den som kører rundt i børnehaverne og det er den som forældrene bedst kan huske. Den fås i 3 størrelser:

  • Medium (Jeg ved ikke hvorfor det er den mindste og man så kalder den for medium. Men sådan er det nu engang)
  • Large
  • X-large


Den lille model PUKY, PUKY Medium, er den man skal købe til de børn som er tæt på 3 år. Sadelmålet på den er kun 29 cm. (det er lavt). Du måler det ved at måle barnet benlængde fra skridtet og ned til jorden (med sko på). Det er dette mål du skal bruge så du rammer den rigtige størrelse cykel.

Det som har gjort PUKY så anerkendt, er:

  • at cyklen er udformet så det er let for barnet at komme af og på den. Der sidder ingen ”pind” i vejen når benet skal hen over decket.
  • de bløde EVA skum hjul som er massive. Skum hjulene gør at farten på cyklen holdes lavt (så barnet kan fokusere på at holde balancen og ikke behøver blive bange over farten øges). Der er så meget modstand i hjulene at cyklen kører langsommere. (et princip vi haveejere kender fra trillebøren med massivt hjul – som kan være ganske svær at skubbe når den fyldes med jord).
  • Endelig det sjove sadel design, med udskæring, som gør at barnet har lettere ved at bevæge benene når cyklen skal løbes op i fart.
 
 
Bandits & Angels matcher PUKYs Bestseller
 
Bandits & Angels har forbedret den kendte PUKY løbecykel ved at tilføje bagskærm som sikrer der ikke kommer skidt op på ryggen af barnet.
 
Derudover er løbecyklen præcis som PUKY cyklen de 29 cm i mindste sadelmål så den kan passe de små 2 årige.
 
DEN kommer i hele 5 farver.
 
Den er BILLIGERE se selv her 

Det er i traditionelle farver - men det er jo netop det som GERNE VIL HAVE.
 
Løbecykler fra Bandits & Angels Hitter
 
 
 
 

De flotte træ løbecykler

Men som nævnt findes der kloge dygtige konkurrenter. De har blandt andet bygget flotte træ løbecykler. Disse cykler har den fordel at de er lette. I manges bevidsthed virker de måske mere ”økologiske” fordi de er lavet af træ. I København og i større byer, foretrække rmange træ løbecykler når de skal med indenfor. Her er disse konkurrenter utrolig dygtige.

I TÆNK testen for et par siden, var det DANA træcyklen som fik en flot placering i toppen af testen. Den er LET, BILLIG og STÆRK. Den ser sådan her ud:

Løbecykel i træ

 

Men skal man fremhæve andremærker – så se lige disse flotte herunder. Hands fra Bopster, ZAP og VELO fra Toyz og Janod Mint farvede scooter.

Her ses serien af ZAP træ løbecykler fra Toyz:

Du kan ofte gå ud fra, at træ løbecykler under 400 kr har massive hjul. Det gør cyklen væsentlig dyrere at anvende rigtige dæk med luft i. Men for de ”større børn” gør lufthjul også at cyklen kan køre langt hurtigere. Og den kan langt lettere køre over ujævnheder. Omvendt kan den jo så desværre også punktere – men det sker heldigvis ikke så tit. Blandt de massive hjul finder du Bopster cyklerne. 

Ingen tvivl om der er en klar kvalitets forskel mellem Bopster cyklerne og ZAP. Men du udfyldes den klare mission de er sat til at skulle udføre - nemlig at lære dit barn at cykle. Men det er klar vil du også gerne have noget flot design at kigge på bør du vælge ZAP. 

 

De Lækre løbecykler

Da jeg fik ideen til denne artikel, var min tanke at jeg gerne ville vise ser hvor flotte ANDRE mærker af løbecykler kan være. Det er synd at alle køber PUKY cykler – fordi man tro det ALTID er det eneste som duer. Min klare favorit  er blandt andet Twister løbecyklen som vises herunder.

Løbecykel Twister Gul 3 - 6 år Løbecykel Twister Rød 3 - 6 år

Løbecykel Twister Lilla pink 3 - 6 årLøbecykel Twister Grøn 3 - 6 år

 

Læg mærke til dens lave tyngde punk som gør barnet har lettere ved at styre den. Stellet er designet når der er plads til at sætte fødderne op og støtte , på hver side, når farten er blevet høj. Den har rigtige gumme hjul fyldt med luft – så den kan flyve hen over på underlaget. Den har en håndbremse som er let at styre for selv små hænder.

Sadelpinden er LANG, så sadlen kan justeres hele 10 cm op. Det gør den også kan passe STORE børn – måske handicappede som skal lære at cykle.

Farverne er mange og rigtig flotte.  

Spiderman, Frozen og Yipeeh med den lave indstigning

Det er ikke KUN PUKY som har den lave indstignings højde. De har YIPEEH også på deres cykler. Her finder man blandt andet den flotte Spiderman cyklen – eller den flotte Ashley i pink.

Løbecykel Yipeeh CARS Til 3 årige

 

Den praktiske bæresele og forældre styring

Når du køber løbecykel til dine børn, så kan du med fordel købe en bæresele. Bæreselen er en rem du kan bære cyklen i – når barnet feks bliver træt på den LANGE gåtur i har planlagt. Så er det skønt at kunne have cyklen hængene over skulderen fremfor at skulle slæbe den 4 km i hånden.

Bæresele Til Puky Løbecykel


Også forældre styrings stangen er smart. Det er en mere sikker løsning end den du måske har prøvet med kostskaftet som sætte ned bag på cyklen. Den gør du ikke får ondt i ryggen år du halser efter barnet når det enten skal igang med at cykle på løbecyklen eller senere med pedal cyklen. Den kan bruges på begge to.

 

PUKY´s dollargrin

Vi startede artiklen med PUKY og vi slutter den af med maner. PUKY har nemlig lavet topmærket ALU som er gennemsyret af lækkerhed. Den har et affjedringssystem indbygget – så cyklen kører upåvirket (sådan næsten) hen over ujævnheder.

Idet den er bygget stort set af aluminium, så ruster den ikke. Men den vejer hellere ikke så meget. Det er til gavn for barnet og til gavn for dig som skal bære den.

 


Producenter

Leverandører