KÆMPE udvalg af Gåvogne og Gåbiler

Udvalget af gåvogne og gåbiler er eksploderet de sidste par år - og vi har været nødt til at følge med og tage det hele på lager. Derfor synes det er på sin plads lige at skrive denne artikel og vise frem hvad der findes. Rent praktisk er der en forskel på en gåvogn og en gåbil / gåcykel eller hvad vi nu vil kalde den.

Gåvognen har til formål at lære barnet at stå oprejst og holde balancen så dette rustes til at kunne gå selv.
Gåbilen skal give barnet de rigtige bevægelser i benene for at kunne lære at gå. Men samtidig skal den styrke motorikken og koordinationsevnen med at flytte benene i takt så bilen / wheely bug´en mm flyttes frem og tilbage. 

> Se gåbiler her <


Gåvogne har flere formål

Gåvognen har som du kan se på nedenstående billeder - ofte et håndtag barnet kan holde i. Den er med 4 hjul som er placeret i hvert hjørne - for at undgå den vælter. Barnet er jo meget usikker og falder let. Derfor er det centralt at gåvogne kan holde barnet opretstående. Ligeledes har mange af vores vogne funktioner som klodskasser eller dukkevogne. Barnet går sætter sig ned og leger og rejser sig igen og går. Det er denne "leg" vi gerne vil have det til - så det efter mange gentagelser lærer at holde balancen.
bunny walkerGåvognen Isbjørn

På billederne ses to af vores typiske gåvogne. En Bunny Walker og en Isbjørn gåvogn. Sidstnævnte er den med de mange formål. Som du kan se har den også en tavle på siden man kan tegne på.

 

Gåbiler skal være flotte i stuen

Gåbilen står ofte i stuen. Det gør at den skal være neutral og flot at se på for far og mor. Herunder ses 3 typiske gåbiler fra Vilac og Baghera. De er udstyret med gummi hjul - så de kan køre indenfor - og ikke larme når de feks kører på trægulv (specielt i lejligheder er dette ellers generende). Vi vil gerne lokke barnet til at lære at det skal svinge benet hen over bilen og sætte sig - køre køre - så rejse sig og svinger benet tilbage igen. Samme bevægelse som de senere skal bruge når det skal igang med at cykle. Det lærer at forskyde vægten fra det ene ben over på det andet - og det styrker lårmusker ved at rejse og sætte sig. En rigtig god læring.

Gåbil i Metal SortVilac Gåvogn i Råhvid

 

De andre gåbiler vi kalder Wheely bugs

Wheely bug´en er nok den mest kendte gåbil / gåvogn vi alle kender. Den er udformet som mariehøne, humlebi, tiger, ko, mus, gris, pindsvin og panda. Den er rigtig sød. Den adskiller sig fra gåbilen ved dens hjul arter sig om kontorstol hjul. Det gør at "dyret" kan dreje 360 grader rundt. Det gør den til vildt sjov legetøj. Den giver børnene de samme genskaber som gåbilen - men tilknytter samtidig en 360 graders rumforståelse.

Wheely Bug Pingsvin Lille 1-3 år

Vi skal også lige fortælle gåcykler

Det sidste begreb vi skal berøre er gåcyklen. Det sidste stadie før barnet kommer over på den rigtige løbecykel. Ikke overraskende er det PUKY som sidder på dette marked med deres PUKYLINO.

Her ses de 4 varianter af PUKYLINO gåcykler

Alle disse gåbiler, gåvogne, wheely bugs og gåcykler er den del af dit barns udvikling og hjælper det i den videre læring frem i livet. Tak fordi du læser med, og i venstre menuen kan du kigger nærmere på den enkelte modeller.

 


Producenter

Leverandører