Dette er Legehjulets wiki omkring Trick løbehjul. Vi har lagt vægt på at denne guide skal være Super informativ for dig. Mangler der et emne - så sig til ?

 

Trick Løbehjul

 

 

Hvad er et Trick løbehjul?
Udviklingen af Trick løbehjulet er opstået, fordi børn brugte almindelige løbehjul til at lave stunt og tricks. Her opdagede, man (producenterne) hurtigt at Styret (baren) raslede i stykker, hjulene knækkede og blev vredet skæve, håndtagene bøjede, bremserne blev slået skæve osv. Der var behov for et produkt som kunne holde til alt dette.

Kort sagt, var det almindelige løbehjul slet ikke gearet til at modstå alle disse belastninger som automatisk opstår når man kører ud over hops, falder og det kastes hen ad jorden med høj fart mm.

Når du bevæger dig ind i verdenen af trick løbehjul kan denne lille ordforklaring være nyttig:

Baren: Er navnet på styret. Det beskriver oftest om denne er "one piece" altså i ET stykke (hvad vi oftest anbefaler). Derudover om den er Y-forrmet eller T-formet. 

Clamp: Er navnet på "dims" som holder Baren fast på decket. Oftest møder du en Triple clamp, som betyder der sidder 3 møtrikke/skruer og holder baren fast. Her skal du altid huske, at spænde dem på skift. Først nr 1, så nr 2 og endelig 3. Når du har spændt alle 3 så start med nr 1 igen, så 2 og endelig 3 ...bliv ved til du ikke kan spænde nogen af dem mere.

Bremse: Sidder altid på baghjulet. Kan være en FJEDER bremse eller en Flex Fender bremse. Begge bremse typer bremser er noget man træder på så de spænder ind på baghjulet og bremser der.

ABEC: ABEC tallet beskriver hvor mange "kugler" som findes i kuglelejet på feks hjul. Jo højere jo bedre, da det giver en bedre rulleevne.

Grips: Er navnet på håndtagene. De kan være forsynet med "bar ends" som oftest er lavet ud af hårdt plast. Det er smart, for går grips´ene ikke så let i stykker når man lader løbehjulet falde på jorden.

Peg: Er navnet på de små metal cylinder rør som kan skrues på siderne af hjulene. Når du har disse Pegs på dit trick løbehjul, kan du hoppe op på en jernstang og grinde (glide) hen af denne på disse pegs.


Producenter

Leverandører